De docente

Toen ik 11 jaar was ging ik cello spelen in plaats van discant gamba. Een wereld ging voor mij open: het is zo’n veelzijdig instrument! Ik speelde veel in ensembles en orkestjes, en dat is niet veranderd. Nu geef ik al ruim 20 jaar met plezier celloles. En ondertussen heb ik natuurlijk de nodige diploma’s behaald:

cello-met-hand2001 – Meester in de Muziek en lesbevoegdheid (B – Leuven)
2005 – Bachelor of Music Performance (NL- Utrecht)
2007 – Certificaat Kunst- en Cultuurmanagement (NL – EU Rotterdam)
2008 – Lesbevoegdheid Suzuki Methode,Level 1 (Utrecht)

De losse cursussen en workshops die ik na mijn studie volgde, en de jaren ervaring hebben mij nog veel meer didactische en methodische kennis en verdieping gebracht. Daarmee is het plezier en enthousiasme voor dit vak alleen maar toegenomen.

Momenteel volg ik met een aantal collega’s lessen Lichte muziek voor Strijkers bij Michael Gustorff, docent aan het Arnhems conservatorium.

Naast mijn privé lespraktijk geef ik ook les bij de Muziekroute en Muziek in de Wijk, omdat ik het belangrijk vind dat cello spelen ook mogelijk moet zijn als je het wat minder breed hebt, of je muziek niet van thuis meekrijgt. In Leidsche Rijn geef ik les op de Cultuurcampus bij DUMS.
Daarnaast speel ik in Hobokwartet Driekwartplus en  geef ik muziekbelevingen voor peuters bij voorscholen en peuterspeelzalen.

 

Comments are closed.