De docente

Toen ik 11 jaar was ging ik cello spelen in plaats van discant gamba. Een wereld ging voor mij open: het is zo’n veelzijdig instrument! Ik speelde veel in ensembles en orkestjes, en dat is niet veranderd. Nu geef ik al ruim 20 jaar met plezier celloles. En ondertussen heb ik natuurlijk de nodige diploma’s behaald:

cello-met-hand2001 – Meester in de Muziek en lesbevoegdheid (B – Leuven)
2005 – Bachelor of Music Performance (NL- Utrecht)
2007 – Certificaat Kunst- en Cultuurmanagement (NL – EU Rotterdam)
2008 – Lesbevoegdheid Suzuki Methode,Level 1 (Utrecht)
2021 – Deeltijd Pabo propedeuse (Utrecht)

De losse cursussen en workshops die ik na mijn studie volgde, en de jaren ervaring hebben mij meer didactische en methodische kennis en verdieping gebracht. Daarmee is het plezier en enthousiasme voor dit vak alleen maar toegenomen.

Een paar jaar geleden volgde ik met een aantal collega’s lessen Lichte muziek voor Strijkers bij Michael Gustorff, docent aan het Arnhems conservatorium: handig om de finesse van de jazzmuziek beter te leren kennen. Bij de Pabo-studie ontdek ik de wetenschappelijke onderbouwing van wat nou wel en niet werkt bij het lesgeven, erg handig bij mijn aanpak in de celloles natuurlijk.

Ik speel in  Hobokwartet Driekwartplus: we inspireren elkaar (en het publiek) en zoeken muzikale en technische uitdagingen op. Heerlijk!

Naast mijn privé lespraktijk gaf ik les bij de Muziekroute, tot ze opeens bedachten de cello in te ruilen voor de gitaar…. Aan Muziek in de Wijk  ben ik verbonden omdat ik het belangrijk vind dat cello spelen ook mogelijk moet zijn als je het wat minder breed hebt, of je muziek helemaal niet van thuis meekrijgt.

Comments are closed.