De docente

Toen ik 11 jaar was ging ik cello spelen in plaats van discant gamba. Een wereld ging voor mij open: het is zo’n veelzijdig instrument! Ik vond snel een plek in ensembles en orkestjes, en geniet nog steeds van het samen muziek maken. Als bevoegd docent cello geef ik al ruim 20 jaar met plezier les aan jong en oud. En in al die jaren heb ik de volgende noodzakelijke diploma’s behaald:

cello-met-hand2001 – Meester in de Muziek en lesbevoegdheid (B – Leuven)
2005 – Bachelor of Music Performance (NL- Utrecht)
2007 – Certificaat Kunst- en Cultuurmanagement (NL – EU Rotterdam)
2008 – Lesbevoegdheid Suzuki Methode, Level 1 (Utrecht)
2023 – Leraar basisonderwijs (Utrecht)

De losse cursussen en workshops die ik na mijn studie volgde, en de jaren ervaring hebben mij meer didactische en methodische kennis en verdieping gebracht. Daarmee is het plezier en enthousiasme voor dit vak alleen maar toegenomen.

Een paar jaar geleden volgde ik met een aantal collega’s lessen Lichte muziek voor Strijkers bij Michael Gustorff, docent aan het Arnhems conservatorium: handig om de finesse van de jazzmuziek beter te leren kennen. De studie aan de Pabo bracht mij wetenschappelijke onderbouwing en diepgaand pedagogisch inzicht vanuit kennis in plaats van alleen ‘gevoel’.

Aan Muziek in de Wijk  ben ik verbonden omdat ik het belangrijk vind dat cello spelen ook mogelijk moet zijn als je het wat minder breed hebt, of je muziek helemaal niet van thuis meekrijgt.

Comments are closed.