Celloles voor kinderen

Wil uw kind graag cello leren spelen? Heeft uw kind al les, maar zoekt u een andere benadering?

In een proefles kunnen jullie kennismaken met de cello, en met mijn wijze van lesgeven.

Dit vind ik belangrijk in iedere celloles:

  • een positieve leeromgeving
  • vanaf het begin muziek maken
  • improviseren en creativiteit aanspreken
  • aandacht voor een goede basistechniek en speelgemak
  • hoe kun je iets thuis oefenen, en hoe houd je oefenen leuk?
  • hoe kun je als ouder helpen bij het oefenen, of motiveren?
  • samen spelen en voorspelen
  • je gehoor ontwikkelen, voor toonhoogte en klankkleur

Ik gebruik verschillende methodes, afhankelijk van leeftijd, persoonlijke situatie en voorkeuren. En, ik zoek graag mooie muziek uit om te spelen. Je maakt kennis met verschillende stijlen: klassiek, maar ook filmmuziek, pop, jazz en spelen van akkoordenschema’s. Dat betekent dat je ook leert improviseren in de les en thuis. Daarbij maak ik graag gebruik van de eigen inbreng van leerlingen: het is veel leuker om een nieuwe greep te oefenen in een zelfgekozen liedje!

Omdat het mij als docent gevormd heeft gebruik ik principes uit de Suzukimethode. Ik ben geen strikte Suzukidocent en geef er een eigen draai aan omdat ik ook het creatief leren erg belangrijk vind.

In een wekelijkse privéles krijg je alle aandacht en dat is fijn. Je hoeft geen rekening te houden met andere leerlingen en kan helemaal je eigen ding doen in de les. Wil je echt geen privéles? Neem contact met mij op, er zijn ook andere mogelijkheden! In een groepje is het gezellig, de les is minder kostbaar en je ontwikkelt meer vaardigheden die je nodig hebt bij het samenspelen! In een groepsles krijg je ook individuele aandacht, maar we houden ook rekening met elkaar zodat iedereen aan bod komt.

Ouders blijven als dat goed werkt bij de les van kinderen, leuk en leerzaam (maar ook een moment om een trui te breien), en ook handig om het spelen thuis te kunnen stimuleren.

Comments are closed.